Kolačić

Pravila za kolačiće

Kolačić je mala datoteka sa podacima koja je sačuvana na vašem krajnjem uređaju. Kolačići se koriste za analizu interesovanja korisnika na našim veb stranicama i pomažu da one budu praktičnije za korisnike. U opštem slučaju možete pristupiti našim veb stranicama bez kolačića. Ako želite, međutim, da koristite punu funkcionalnost naših veb stranica na najpraktičniji način, prihvatite kolačiće koji omogućavaju korišćenje određenih funkcija ili pružaju funkcije praktičnosti. Predviđena svrha kolačića koje koristimo prikazana je na listi koja sledi.

Korišćenjem naših veb stranica saglašavate se da koristite te kolačiće koje vaš pregledač prihvata na osnovu podešavanja vašeg pregledača. Međutim, možete da podesite svoj pregledač tako da vas obavesti pre nego što se kolačići prihvate, da prihvatite ili odbacite samo određene kolačiće ili da odbijete sve kolačiće. Osim toga, možete i dalje da brišete kolačiće iz svog memorijskog uređaja.

Trenutno su aktivirani sledeći kolačići:


Tehnički neophodni kolačići

NazivMemorijski prostorVreme zadržavanja
Svrha
JSESSIONID
KolačićBiće obrisan čim istekne sesija pregledača ili zatvorite pregledač.
Ovaj kolač pomaže u identifikaciji korisnika na serveru među zahtevima. Kolačić ne sadrži lične podatke.
ROUTEID
KolačićBiće obrisan čim istekne sesija pregledača ili zatvorite pregledač.
Ovaj kolačić se postavlja kada se podesi JSESSIONID, da obezbedi najbolju moguću stabilnost i performanse prilikom navigacije po veb stranici. Kolačić ne sadrži lične podatke.
siteselected
KolačićBiće obrisan čim istekne sesija pregledača ili zatvorite pregledač.
Ovaj kolačić je memorisan pod centralnim domenom da bi se prikazao dijalog za odabir sajta jednom po sesiji.
Last modified: Monday, 28 October 2019, 11:21 AM